Friday, January 7, 2011

projek kami satu opis kat umh aku....

ini ler rupanyer..kek coklat moist n cheese cake blueberry..hehhhee..kami satu opis duk planning nk buat dah 2 minggu lepas kot akhirnya jadiler jugak...sedap wooo.kami memanfaatkan masa time rehat hari jumaat.wakakakakkaa..kek cekelat kami tue ader cacat skit..almaklumler panas2 lagi dah nk terlangkup atas talam..duk tertinggal skit dlm loyang,..hahahahhah.lawak2.tp yg penting sedap wooo.cheese cake pun sedap giler.cececeeee..puji sendiri nmpk.tp memang sedap pun.filing blueberry bijik2 lagi kat atas tue..wowwwwww..mantop walaweh.sat jerk buat kek cheese nie..erm..sedap2.terliur dokkk..hahahahha

Monday, January 3, 2011

ummi..bb dah gerak2..pandai x bb..hehehe

bb dah moving2...wah sonoknyer.tp dpt raser mcm2 tue jeler.sebab bb kan kecik lagi..hehhee. kalu bb xmoving dlm sehari tue aku jadik x ketahuanler..bb ummi nie titok ker.waakakakkaka..mcm xcayer jerk.tp ituler realitinyer.rasanyer dah dekat sebulan kot aku x berblog.kemalasan yg amat terlampau tau...ish..ish..ish...parah2.minggu lepas p manjaku kat p.buntar.ader sale tue.syok beb...abah bb ajak maktok n ummi p beli buaiian.hehehe.syok wooo.tue pun raser ader g yg nk beli.abh bb ckp tunggu tau jantina dulu tau ummi...ummi xcited ler abh.cukup bulan nie p ler scan jantina bb tau..huwaahahahahah...:)

Wednesday, December 8, 2010

16 weeks...wow

BABY PIC 16 WEEKS
Panjang janin sekarang sekitar 16 cm dan bobotnya sekitar 35 gram. Dengan bantuan scan, kita dapat melihat kepala dan tubuh bayi, kita juga dapat melihatnya bergerak-gerak. Ia menggerak-gerakkan seluruh tungkai dan lengannya, menendang dan menyepak. Inilah tahap paling awal di mana ibu dapat merasakan gerakan bayi. Rasanya seperti ada seekor kupu-kupu dalam perutmu. Tetapi, ibu tidak perlu khawatir jika belum dapat merasakan gerakan ini. Jika si bayi adalah anak pertama, biasanya ibu agak lebih lambat dalam merasakan gerakannya. seronoknyer....hhehehehe.kredit to babyorchestra.wordpress.com

Tuesday, December 7, 2010

lama giler x hupdate ini belog la....knp?

salam... wah dah lama giler x hupdate blog nie..penuh dah ngan sawang2.pastu lelabah dah beranak pinak dah aper..siap ank dia beranak-anak plak..siap cucu dah beranak2.. ha..tue tandanyer aku memang dah lama x hupdate nie belog...wakkakakaka. ermmmm... nk buat mcm mn.sejak preggy nie aku lagi mls nk update. (wah mcm sebelum preggy duk selalu update...belah ler wan..) ALLHAMDULLILAH my baby dah 4 bulan dah..hehehhe.dah xlama dah nk raser dia tendang2..hehehe mcm besaler..time preggy nie yg duk mc kat off muka aku jeler. dah xlarat nk keje mcm mn. kalu duk off duk tidok n xlarat baik xyah maikan..baik mc aku bleh guling2 atas tilam empuk ku tue..siap bleh wat tarian hindu g ats katil..smbil baringler..jgn salah paham plak..aku xkisahler hangpa2 budak off nk kata aper..tue kalu yg xfhmler keadaan aku.yg fhm aku xkisah..depa fhm kan.aku syg saper yg phm...ahahaha.nah amik big KISSSSS. ALAHAN: erm still ader g.aku paling xsuka mkn obat..obat yg aku maksudkan tue OBIMIN PLUZ..punyer bagak besar.nk telan raser mcm xlepas kat tengkuk..aku skrg nie dah 4 minggu dah sakit kat pinggul2 n tangan kanan n kiri aku sakit wei..kebas n bisa2.nk angkat barang pun sakit giler wei..time tido nk kalih badan pun sakit.tanyer my mother kan..my mother ckp lain owang lain dia punyer alahan tue..huwaaaaaaaaaaaaaaa..tp xper.aku terima jerk.semua untuk my bb booo... pastu aku still lagi duk muntah2,tp dah xkerap ler..kalu silap mkn jerk aku muntahler.aku xleh mkn mkanan yg perangat balik.mcm lauk smlm ler perangat a.k.a panaskan.memang time mkn tue okler...ptg2 skit tue.hangpa nengok.aku raser mcm nk terkeluar owat perut aku nie tau.. time nie aku memang xtahan wei....nk nangis.lepas uweeeeeeek tue bdn aku Outomatik dah layu terkulai..ader ler dlm setengah jam jerk.pastu lapor tergedik2..bdn aku nie dah semakin empuk2 dah.gebu sn gebu sini..hahahha.fhmler no..pastu nie ader lagi satu alahan aku..byk btul gunung berapi a.k.a jerawat naik kat muka aku nie pastu kat kepala..eeeeee...rimas giler nnegok muka nie.dah baik pastu tinggal parutler plak.nk wat mcm mn lagi..depa duk kata alahn jugak.lepas bersalin nanti hilangler..mintak2 ler.muka aku jdi kusam mcm mn entah.eeeee..pleaseler.tp untuk my bb boooo aku xkisah sngtler.nk wat mcm mn kan.lain owang lain dia punyer action. BERAT BADAN: sebelum preggy 62(kira chubby dah ) skrg dah 69..hahaha.membesar bagai johan (aku still lagi bleh pakai baju kurung p kerja tau) BAJU BB: ha..time nie ler yg syok giler.aku n my darling dah p beli dah bju bb.darling aku punyer xcited beb..mana x nyer.saper x suka dpt bb.tinggal lagi 2,3,4,5,6 benda lagi x beli..hahaha.nk kata semua nk beli tau..seronok shopin untuk bb nie.baju aku n my darling beli warna putih jerk dulu.sebab xtau g jantina bb kan.dh tau nanti p lagi beli..wah sewonok giler..adik aku ckp stroller bb dia nk sponser.wah lagi kembang lobang idung akuler..bagus2. pesanan buat adik aku atih: xkan stroller jer kot..hahahah ( melampau aku nie..dah kasi stroller nk lagi.xpeler atih kan.awk kan gaji riban2) adik2 aku yg lain xtau g depa nk sponser aper...hehehhe.aku x mintak.kalu nk sponser baguih jugak.besaler kan aku kan ank first..depa lagi xcited dr aku ma...walaupon aku dah ader ank sedara sowang. NAMA BB: x carik lagi..tp my darling duk merapu crik nama bb time nk tidoo..hahahha.aku gelak jeler nengok kelaku dia.lawak2.xcited katakan.smpai my darling ckp tunggu nk mimpi nama bb dulu..wakakakaka.. k ler...xperasan panjang dah aku duk merapu.xtau biler lagi nk update..bgi tau siap2...hahaha buhbye... adios ambigos...maggosteen.muah

Sunday, October 17, 2010

suka sesanggat......

HEhehehee...
Skrg my bb dah 9 minggu..Alhamdullilah.semua ok.cuma ummi jerk x ok..ehhehehehe..besaler alahan org preggy kan.xsabar ler nk raser my bb kick2 belly ummi.hhahaaha..syok giler.xdpt nk gambarkan betapa syoknyer..k ler.xleh nk taip lama2.nk termuntah...huhuhuuhuhuh

Monday, September 20, 2010

SYUKUR pada MU YA ALLAH....First Trimester

Right now i'am about 5 weeks pregnant and my baby is the size of a sesame seed. Allhamdullilah....Aku bersyukur padaMu Ya ALLAH... sekarang nie baby dah 5 minggu dah...nieler anugerah tuhan yg xdapat digambarkan... keadaan aku skrg nie...waduh2 nk ngomong sikit..hehehhee.keadaan aku skrg nie mcm besa owang preggy kan..pening dah semestinya...muntah2 kadang2 n aku xleh bau penyembur wangi dlm umh n rokok...huhuhuhuh..tp yg penting mkn still boleh lagi..ader benda2 jerk yg xlalu nk makan...ikut mood baby ler..hhehehehehe. bru aku rasa skrg mcm mn yerk mak kita mengandungkan kita.... apa pun aku bersyukur sangat2.. husband aku hari2 main pewot aku..suka sngt...wakakakakakakak See all...